06 2345 6283

Dogcollege, persoonlijk en positief voor de lange termijn

Dogcollege is een hondenschool in Eindhoven/Nuenen, waar positieve en persoonlijke aandacht voorop staan. Onze missie is om mensen te informeren over de nieuwste inzichten op het gebied van hond en gedrag en het opvoeden/trainen van je hond. De medewerkers van Dogcollege zijn allen gecertificeerde instructeurs en/of gedragstherapeuten en blijven zich dan ook steeds bijscholen om hun kennis up tot date te houden.

Wij werken op een oprecht positieve, hond-en-mens vriendelijke manier, geïnspireerd op de werkwijze van Turid Rugaas. Zowel de gedragstherapie als de cursussen zijn erop gericht om de band tussen jou en je hond te verstevigen en samen optimaal plezier te beleven! Ook voor consulten gedragsproblematiek en workshops staan wij graag voor je klaar.

Persoonlijke aandacht, advies op maat en het werken met de positieve trainingsmethode kenmerken onze aanpak. De cursussen zijn erop gericht om de relatie met je hond te optimaliseren. Hierdoor krijg je een leuke en sociale hond zonder gedragsproblemen. De cursussen worden zowel privé aan huis gegeven als in groepsverband op locatie.

De locaties van de lessen zijn; in Eindhoven in het Henri Dunantpark aan de Houthalenlaan.

MARILYN VAN DOMMELEN

Gecertificeerd gedragsdeskundige en Kynologisch instructeur. Leuk dat je op mijn website bent beland! Ik help je graag op weg met je puppy of herplaatser die bij jou is komen wonen. Ik heb twee hondjes uit Roemenië. Binky en Lizzy! Ze leven inmiddels vijf jaar bij mij. Het zijn hondjes die nogal wat trauma’s hebben opgelopen in land van herkomst. Door de rust, veiligheid en geborgenheid die ze nu voelen zijn de meeste klachten verdwenen.

Honden en hun gedrag hebben al van kleins af aan mijn interesse. Vooral de gevoelswereld en waarom ze bepaald gedrag vertonen had mijn grote interesse. Wat beweegt hun! Die interesse heb ik ook altijd gehad naar mensen en wat hun beweegt. Ik ben dan ook gestart als maatschappelijk werkende en na een aantal jaren daarin gewerkt te hebben begon het te kriebelen om met honden te gaan werken. Van mijn hobby mijn werk maken. Dat leek me wel wat! De skills om mensen te begeleiden als al mijn kennis, die ik inmiddels heb opgedaan over honden, te combineren geeft veel voldoening.

Wat is mijn achtergrond?
Na een oriëntatie heb ik me aangemeld bij Dogvision. Zij verzorgen opleidingen tot kynologisch instructeur, gedragstherapeut en gedragsbeoordelaar. Na deze opleiding ben ik les gaan geven op een hondenschool, waar ik veel ervaring op heb gedaan met het trainen van honden. In die tijd ben ik ook gaan werken in het asiel de voorste grootel in Bakel. Waar ik de nazorg en begeleiding plaatsing honden verzorgde. Daarnaast runde ik een hondenuitlaatservice en ben ik mijn eigen hondenschool gestart in Eindhoven.

Ik wilde nog meer leren over hond en gedrag en ben ik de opleiding gaan volgen van Turid Rugaas (international dog trainer education), die ik in 2011 heb afgerond. Zij is bekend om haar onderzoek naar Kalmerende Signalen en Stress bij honden. Honden en hun gedrag blijft boeiend.

Hieronder op een rijtje mijn achtergrond
2019             HBO        Agressie bij honden! Amber Batson
2018             HBO        Michelle Vrolijk- Pijn bij honden
2015             HBO       Annorlunda- lesgeven op de hondenschool? Het kan anders
2010-2011   HBO        Turid Rugaas International dog trainer education
2007-2010   HBO        Dogvison- gedragstherapie voor honden en kynologisch instructeur
2006-2007   HBO        Energetisch therapeut Mirre opleidingsinstituut
1997-2000 HBO        Maatschappelijk werk en dienstverlening MWD
1994-1997 MBO        Sociale dienstverlening
1993-1994 HBO        Psycho sociaal werker deeltijd 

Diverse workshops lezingen en bijscholingscursussen
met betrekking tot gedrag van honden zoals;

Gerd Kohler- nosework en tracking
Winkie Spiers- sociale wandelingen en stress bij honden
Anne lille Kvam- nosework en tracking
Judith Lissenberg- creatief lesgeven hondenschool
Hersenwerk voor honden- hersenwerk op de hondenschool
Claudia Fugazza- Do as i do
Raili Halme- stressvrij lesgeven op de hondenschool

Mijn specialisatie is begeleiden van buitenlandse honden en het geven van puppy-cursussen waarin de basis van je hond wordt uitgelegd om probleemgedrag in de toekomst te voorkomen en de eigenaren zoveel mogelijk uitleg te geven over hond en gedrag, zodat jullie samen een fijne toekomst in kunnen gaan. Het op een fijne manier werken met honden en begeleiden van eigenaren maakt voor mij dat ik de leukste baan ter wereld heb!