06 2345 6283

Basiscursus

Voor wie?

De basiscursus is voor jonge honden, asielhonden, volwassen en oudere honden die geen of bijna geen opvoeding hebben gehad. Hierdoor is je hond moeilijk te sturen en dat geeft allerlei problemen in de praktijk. In sommige gevallen is er eerst een gedragsconsult nodig en kun je hierna deze basiscursus volgen.

Ongewenst gedrag en stress

Deze cursus is uitermate geschikt voor heropvoeding en om ongewenst gedrag om te buigen naar gewenst gedrag. Vaak is er sprake van stress bij honden. In de lessen wordt uitgelegd wat stress bij honden inhoudt en hoe je daarmee om kunt gaan in het dagelijkse leven. Belangrijk hierin is dat je begrijpt waaróm je hond bepaald gedrag vertoont. Als je je hond beter gaat begrijpen, kun je hem ook beter begeleiden.

Naast de oefeningen is er veel aandacht voor een stressvrije manier om je hond op te voeden. Je leert de kalmerende signalen van je hond kennen en je herkent wat je hond nodig heeft om zich goed te voelen.

Cursus + ...

De manier van lesgeven is toegesneden op wat voor jou en je hond prettig is. Je krijgt een reader, zodat je thuis de theorie en geleerde oefeningen nog eens op je gemak kunt nalezen. Verder is inbegrepen bij de cursus videomateriaal over hondentaal en stress bij honden en een aantal onlinelessen.

Aan het einde van de cursus zul je je hond beter begrijpen en kun je hem op een positieve manier begeleiden, met als resultaat een enthousiaste blije hond én eigenaar. Voor de resocialisatie wordt er op diverse locaties getraind. Deze cursus kan zowel individueel als in een groep gevolgd worden. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, worden deze lessen in kleine groepen gegeven.