06 2345 6283

Hulp en hondentaal

Professioneel advies, hulp of begeleiding op vele fronten

Heb je een hond met gedragsproblemen of wil je graag een hondje kopen, maar je weet niet goed wat bij jou of jullie past? Of wil je misschien zo’n kansloos hondje uit het buitenland een nieuwe richting geven, maar je weet niet goed waar te beginnen en wat wel of niet betrouwbaar is? Ik heb hier veel ervaring in, dus neem gerust contact met me op, Ik help je graag!

Hondentaal

Dogcollege heeft zich als doel gesteld om zoveel mogelijk kennis te verspreiden over hond en gedrag. In alle cursussen en gedragstherapie die aangeboden wordt komt stress bij honden en hondentaal terug. Een mens die zijn of haar hond goed kan lezen en weet waar zijn stresslevel (of waar hij zit met zijn gedachten en zintuigen) kan hem beter begeleiden. Het herkennen van hondengedrag, zijn taal en zijn leerervaringen is het belangrijkste om een echte begripvolle band te krijgen met je hond.

Wist je dat:

  • Een hond een van de meest sociale wezens is wat kan samenwerken en leven met de mens. En dat 24 uur per dag 7 dagen in de week. Dat de hond de hele dag leert van onze gedragingen en daarop kan anticiperen.
  • Dat een hond geen filter heeft en niet kan relativeren zoals wij. Zijn zintuigen werken anders waardoor de wereld meer binnenkomt dan bij ons. Vandaar dat ze ook meer slaap nodig hebben dan wij om al die indrukken te verwerken.
  • Honden zijn van nature conflict-vermijdende wezens. Ze voelen zich het beste als er harmonie is. Ze zetten daarom ook liever geen agressie tenzij alle signalen niet herkend worden en ze niet anders kunnen.
  • Honden onderling zijn ook conflict vermijdend en er zijn zelfs honden die meehelpen om conflicten op te lossen. Daarom is een harde opvoeding ook niet nodig. Dat wil niet zeggen dat er geen grenzen gesteld kunnen worden.
  • De inzichten in de “kalmerende en stress-signalen” zijn noodzakelijk om hondengedrag in zijn totaliteit te begrijpen.

Dogcollege staat voor een ontspannen manier leren omgaan met je hond.
Het leren lezen van je hond en daarop te anticiperen. Via onze werkwijze blijft je hond:

  • beter in balans;
  • voorkom je agressie en andere gedragsproblemen;
  • voorkom je lichamelijke ziektes en of ongemakken.
  • Stress is een van de grootste veroorzaker van ziektes en lichamelijke ongemakken.